Monday, July 18, 2011

Buat Komputer Tablet Seperti IPad by Apple

Perna ke korang berangan nak buat komputer tablet ala-ala Ipad keluaran Apple? Mesti korang xterfikir, sebab Ipad baru je dibuat.. Ermm.. Agaknya kalau buat sendiri boleh ke saingi Ipad?

Nak dijadikan cerita, ada seorang mamat kat beijing, china ni, dia da cipta komputer tablet tersendiri. Dengar cerita, kos tuk hasilkan komputer tablet ala-ala Ipad by Apple sekitar RM993 je ( 2000 yuan ). Kos ni lebih murah berbanding ipad sebenar iaitu sekitar RM1,721 ( 3,688 yuan ) sehingga RM2,467 ( 5,288 yuan ). Cmne? Murah kan?

Walaupun kos penghasilannya murah, tetapi pencipta komputer tablet ala-ala Ipad ni hanya menciptanya secara suka-suka. Dia tidak bercadang untuk memperbanyakkannya untuk dijual. Memang rugi sangat..

Pencipta komputer tablet ala-ala Ipad ni baru berusia 21 tahun. Dia membuat komputer ni hanya untuk keseronokkan. Bagaimana dia ni boleh terfikir buat komputer ni? Sebabnya dia bekerja di kedai komputer. Oleh sebab itu, dia boleh terfikir nak buat Komputer tablet sendiri. Bijak.Memang Bijak....

Dibawah ni merupakan rakaman video semasa dia tengak fokus menyiapkan Komputer tabletnya yang ala-ala Ipad. Hebat.. Wajib Tonton.. Kalau da tonton, tentu korang akan termotivasi and maybe korang boleh juga hasilakan komputer tablet sendiri...


video
Semesa Proses Pematrian


video
Setalah Siap Dan Proses Percubaan



0 comments:

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More

 
Powered by Blogger